Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

891 tankar om lärande

30 sep , 2021, 08.53 Johanni

 

Allt som börjar tar en dag slut. När vi startade bloggen Livslärd här på Husis wordpress hösten 2013 var det med glädje och förväntan. Vi såg fram emot att få vara en del av en finlandssvensk gemenskap, och vi tyckte om tanken på att kunna lyfta fram frågor om lärande i vardagen, med allt vad det innebär, för en större publik.

Början gick bra, vi var många som bloggade, och Hbl lyfte då och då in våra inlägg i papperstidningen. Under åren som gick blev det ibland mer, ibland färre inlägg per vecka. Vi prövade på att ha olika teman, och när någon slutade eller tog en paus sökte vi nya skribenter. Som mest var vi 10 olika bloggare från hela landet som samsades på Livslärds sidor. Idag är vi åtta.

Under dessa år publicerade vi 891 tankar om lärande. Det var stora tankar, små insikter, funderingar och drömmar. Inläggen var sinsemellan mycket olika och reflekterade de olika bloggarnas personligheter. Det kändes och det känns fortfarande bra. Att det fanns och finns så mycket att säga om ett ämne som är oss nära. Att så många har velat bidra med sina tankar under åren.

De senaste åren har KSF Media minskat allt mer på sin bloggemenskap. När den var som aktivast och mest livlig ordnades bloggarträffar i Husis redaktionsutrymmen. Vi talade om samarbete mellan de olika bloggarna, hörde om statistik och framtidsplaner.

En facebook-grupp grundades och en koordinator tillsattes. Allt var frid och fröjd. Sedan hände något, jag vet inte riktigt vad. Men gradvis försvann KSF och Husis ur bilden. Frågor som ställdes i FB-grupen om saker som inte fungerade fick inga svar. Säkerhetscertifikat uppdaterades inte, vilket gjorde det svårt för bloggare att logga in och publicera, och svårt för läsarna att komma in på bloggen. Trots upprepade påstötningar och frågor till KSF hände inget.

Därför flyttar vi. Vi ville gärna fortsätta, men när en bloggare inte kan komma åt att publicera och vi kontaktas av läsare som inte kommer in på sidan, då håller det inte riktigt längre.

Från och med idag hittar du alla våra gamla inlägg samt en regelbunden ström av nya inlägg på adressen https://livslard.blog

Alla flyttlådor är inte ännu uppackade och sidan behöver ännu kompletteras med några av de saker som fanns på den gamla adressen. Men det viktigaste, texterna, finns där.

Vi hoppas att du vill fortsätta att läsa, och kommentera, bloggen. Vi hoppas att vi ännu har tankar och reflektioner kring lärande, vardagen, samtiden, dåtiden och framtiden, som intresserar dig.

Vi hörs!

Johanni

Läs också

Kommenteringen är stängd.