Lära för livet eller lära av livet?

Moa

Sällan har det känts så roligt…

27 aug , 2020, 19.44 Moa Thors

 

… att komma på jobb efter semestern som i år. Inte för att det skulle ha varit något fel på semestern – tvärtom, den var underbar. Men att få komma till den fysiska arbetsplatsen och träffa alla fina medarbetare IRL, det har bara varit helt fantastiskt. En bidragande orsak har säkert varit insikten om att det är en tunn lina vi balanserar på – vi är alla medvetna om att en hundraprocentig återgång till distansarbete lurar bakom hörnet.

Många upplever den här osäkerheten som tärande. En medarbetare beskrev det som att inte känna sig riktigt utvilad fastän hen rimligtvis borde vara det efter en lång semester och hjärnan fungerar inte riktigt på topp. Mer än någonsin behöver vi därför stödja varandra och ta fram det positiva i vardagen. Det här kom väldigt tydligt fram när vi på ett personalmöte förra veckan funderade på vad som är viktigt i vår arbetsgemenskap den här hösten. Ord som uppmuntran, hjälpsamhet, samarbete, att prata med varandra, lyssna och göra roliga saker tillsammans kröp tydligt upp på skärmen.

Som alla andra hoppas jag naturligtvis att vi inte behöver stänga in oss på samma sätt som i våras. Anmälningsivern till höstens kurser vittnar också om ett uppdämt behov av att få komma ut och tillsammans med andra uppleva glädjen av att lära sig något nytt, skapa något med händerna eller höja sin motion.

Samtidigt är man ändå orolig – kan Arbis garantera att man inte blir smittad? Nej, naturligtvis kan vi inte det. Men vi gör allt vi kan för att se till att så inte ska ske. Till syvende och sist handlar det ändå väldigt långt om vårt eget beteende visavi hygienföreskrifter och försiktighetsrekommendationer. Men jag hoppas och tror på allvar, att de som kommer på kurs är medvetna om vad som gäller, och jag ser verkligen fram emot ett hus sjudande av ivriga kursdeltagare om en knapp vecka.

Moa Thors, rektor vid Helsingfors arbis

Läs också

Kommenteringen är stängd.