Lära för livet eller lära av livet?

Catharina

Tänk om

26 mar , 2020, 09.42 Catharina von Schoultz

 

Jag drömde en mardröm härom natten. Den var en riktigt obehaglig en. Jag drömde att ett virus drabbat vårt land och att man stängde alla skolor, daghem och teatrar och att man uppmanade alla att stanna hemma och inte röra sig ute bland folk i onödan. Möten och evenemang ställdes in, i butikerna gapade hyllorna alltmer tomma och priset på handdesinfektionsmedel sköt i höjden. Resor in och ut ur landet förbjöds och de som inte följde de allt strängare myndighetsbestämmelserna förpassades i karantän i flera veckor.


Hur allvarligt viruset var visste man inte, men det verkade drabba särskilt äldre och personer med nedsatt immunförsvar hårt. Antalet dödsfall steg i takt med att allt fler insjuknade. På de överfulla sjukhusen behandlades patienter i korridorer och i snabbt ombyggda väntrum och matsalar. Personalen jobbade i överlånga skift så länge de hölls friska. Människor var rädda. Oroliga. Jag grät i sömnen.

Vad skönt det var att vakna.

,

Läs också

Kommenteringen är stängd.