Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd,Moa

Feel better, live more

28 okt , 2019, 08.22 Moa Thors

 

Hör du också till dem som dagen D vaknar enligt invand rytm och med en suck av välbehag konstaterar att klockan inte alls är så mycket som du tror? Det gör i alla fall jag. Det ger en stor känsla av tillfredsställelse att kunna överväga om jag vill somna om eller utnyttja den extra timmen till något alldeles speciellt, något som jag inte brukar hinna med i vardagen. De senaste åren har jag valt det senare alternativet, så också i år. 

Och vad var då det speciella jag ägnade mig åt denna första vakna timme av vår nya tidsordning? Jo, jag unnade mig lyxen att börja morgonen med att läsa en bok. Det är annars det jag gör ”sen när jag har gjort allt annat”.

Att sova eller läsa – det är frågan.

Ur högen på mitt nattduksbord valde jag Hälsobalansen – 4 nycklar till ett bättre liv av den brittiska läkaren Rangan Chatterjee. Nycklarna är inga nya revolutionerande påfund utan det som vi säkert alla vet att är viktigt: vila, mat, rörelse och sömn. Men det är bara så nödvändigt att allt emellanåt bli påmind om de här grejerna. Och visst kommer han också med några nya intressanta aspekter, bland annat sambandet mellan kost och mental hälsa. Dessutom gillar jag hans jordnära förslag till hur vi med små enkla förändringar i vardagen kan uppnå en bättre balans både fysiskt och psykiskt.

Om han bara befann sig lite närmare vårt land skulle jag definitivt bjuda in honom att hålla en föreläsning hos oss. Och den föreläsningen skulle heta precis som hans podd: Feel better, live more.

Moa

, , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.