Lära för livet eller lära av livet?

Jan-Ole

Hur kommer sommaren att bli?

24 maj , 2019, 15.14 patka

 

Går du och funderar över sommaren? Du kanske bläddrar i almanackan och kollar på alla ”måste delta” händelser som finns inskrivna. -De är ganska många, till och med för många. När skall man hinna varva ner då det igen ser ut att bli ett sådant rännande, från söder till norr, från öst till väst.

Kanske det inte är helt fel att boka en resa till södern, då slipper man sådana bekymmer. Då kan man koppla av helt och hållet. Fast för att göra det skall man lämna telefon, dator och alla paddor hemma. Och så det där med flygskam. Har man rätt att nöjesflyga numera?

Hurudant blir sommarvädret då? Vad har spåmännen sett i fiskarnas inälvor, i kaffesump, grodmagar etc.? När börjar värmeböljan, kommer den alls och vad är det ett tecken på om sommaren blir lika het som föregående? Är det bra eller dåligt? Hur mår polarisarna? – Någon södernresa blir det inte!

Just nu får jag vänja mig vid att ständigt ha dåligt samvete. Jag gillar att skurra fram på min Vespa, årsmodell -73. Jag tycker om båtliv. Jag tycker om att grilla en saftig biff, medium. – Mycket av det jag tycker om är helt förkastligt sett ur ett miljösparande perspektiv. Så vad borde jag göra?

Sälj Vespan och båten och börja äta vegetariskt! – Men blir världen bättre av det? Då kör någon annan omkring på Vespan och någon annan njuter av båtlivet. Och de kanske kör mer än jag och skräpar ner där de far fram. Och hur skulle en sommar utan Vespa och båt vara? -Som en vinter utan snö, är det mitt fel?

 

,

Läs också

Kommenteringen är stängd.