Lära för livet eller lära av livet?

Jan-Ole

Allt är ju riktigt bra

10 maj , 2019, 08.00 patka

 

Det är så skönt då man ens en smula får njuta av de värmande solstrålarna. Man riktigt känner hur kroppen längtar efter värme efter den långa mörka och ganska kalla vintern. Många jag talat med känner sig trötta just nu, just den här tiden på året, då våren sakta går mot sommar och hoppeligen sol och värme. Fast helst inte lika mycket värme som förra sommaren.

För ett par veckor sedan hade jag nöjet att vistas en vecka i Holland och Belgien. Jag trodde ju att jag skulle få uppleva våren två gånger om genom den här resan. Kappsäcken fylldes mest med lätta sommarkläder, det hade ju varit över 20 grader där nere. Men det brukar vara lite si och så med vädret då jag reser. Då jag kom till Haag var det varma sommarvädret bortblåst och ersattes av en isklall vind som svepte in från Atlanten. Kläderna i min kappsäck var otillräckliga och jag drog på mig en ordentlig förkylning.

Det här låter kanske som en klagovisa men jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min resa. En dag till sängs var kanske just vad jag behövde för att vila upp en smula och få tid att tänka på hur saker och ting ligger till.

Allt är ju riktigt bra. Det är alltför sällan man tänker så, det är så mycket enklare att tänka på små och större problem och blunda för alla saker som är riktigt bra.

Under min resa besökte jag bland annat de enorma färgsprakande tulpanodlingarna i Keukenhof. Det var helt otroligt att skåda den färgprakt som de miljontals blommorna skapade. Jag undrar om inte alla de färger, som fyllde mina sinnen efter den mörka uthungrande vintern, bidrog till att jag kände en stark känsla av att allt ju är riktigt bra.

Läs också

Kommenteringen är stängd.