Lära för livet eller lära av livet?

Jan-Ole,Livslärd

Varför måste allt göras på en och samma gång

7 Nov , 2018, 09.53 patka

 

 

Det känns som att det har blivit stadens vanligaste trafikmärke. Var och varannan gata pryds, och har gjort det en längre tid, av dessa trafikmärken som utlyser att gatuområdet är reserverat. Jag förstår mycket väl att stadens infra behöver uppdateras, att fasader måste repareras och att plåttak måste bytas ut. Men att alla grävarbeten måste utföras på en och samma gång har jag svårt att förstå.

Nu har de stora utfartslederna varit uppgrävda en längre tid. Och ofta då man rör sig kring dessa arbetsplatser är det väldigt tomt på arbetare. Där står kanske en obemannad grävmaskin och så ser man en massa skyltar som varnar för vägarbeten men förvånansvärt ofta är det ingen som helst verksamhet på området. Det som fick mig att koka var då man hade lagt ut dessa ”Gatuområdet reserverat” skyltar på min hemgata, på båda sidorna om den dessutom och på en sträcka som tillsammans uppmätte långt över 100 meter. Det gick en vecka och inget hände så folk började igen parkera innanför dessa skyltar. Jag ringde upp Helsingfors stad och frågade varför man hade reserverat ett så stort område. På Helsingfors stad kunde man inte ge något svar, de var omedvetna om syftet men skulle ta reda på saken. Följande vecka såg jag en ensam grävmaskin stå parkerad på gatan som plötsligt hade blivit tom på bilar. Och så några dagar senare hade de grävt upp gatan och fyllt igen gropen. Det hela gick för en gångs skull med väldig fart. Men varför var ca 30 parkeringsplatser borttagna i över två veckor?

Nu finns det säkert sådana som hävdar att man inte behöver bil i Centrum. Då kontrar jag med att man inte behöver jävlas med oss bilister på alla tänkbara vis för att göra bilåkandet så krångligt som möjligt. Det har vi inget att vinna på. -Ju långsammare bilarna rör sig i Centrum destu mer förorenar de!

Men tillbaka till skyltarna och vägarbetena. Skulle det inte vara mera ekonomiskt att fixa till gatuarbetena a) snabbare, b) med en vettigare tidtabell än att man gräver upp alla större gator samtidigt? Ta en titt på vad som händer utanför Svenska Teatern då ni har vägarna förbi.

,

Läs också

Kommenteringen är stängd.