Lära för livet eller lära av livet?

Jan-Ole,Livslärd

Voi Laura. Hur tänker du nu då?

8 okt , 2018, 13.03 patka

 

 

Du motiverar rasistiska uttalanden med åsiktsfrihet. Man måste väl få säga vad man tycker. Finland är ett fritt land, här måste man kunna säga sin åsikt utan att bli stämplad som rasist, facist eller något annat otäckt . Det är din jargong.

Men om en elever  uttrycker sina åsikter om dig och dina gelikar, då gäller inte samma regler längre. Då har denna individ inte samma rättighet att i sann demokratisk anda kritisera dig så som du själv kritiserar andra. Och eftersom eleverna är minderåriga så är de skyldiga så klart lärarna.

Skolan har förvisso ett ansvar där det handlar om att fostra eleverna till kritiska och samhälsnyfikna medborgare utan att gå in på partipolitiska frågor. Men åter igen frågar jag hur tänker du nu då?

Det är ett bra uttryck som jag har för mig att kommer från Sverige och som används i betydelsen ”nu är du ute och cyklar” eller ”nu har du åt helvete fel”. Fast det låter ju betydligt vänligare det där ”hur tänker du nu då?”.

Uphovsrättsliga frågor är också något som du Laura borde ta och undersöka lite noggrannare. Trodde ju att du skulle ha gjort det i samband med  copy-paste avhandlingen, men nej.

I stället för att fråga de lärare som du nu anklagar tog du ett foto av elevernas arbete och publiserade det utan något som helst tillstånd, och därtill så att elevernas namn kunde avläsas från fotografiet. –Hur tänkte du då?

Varför får du säga din åsikt om andra om inte andra får säga sin åsikt om dig? Har du copyright på att dissa?

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.