Lära för livet eller lära av livet?

Jan-Ole

Sommaren är kort

1 jun , 2018, 08.00 patka

 

Hur skall man göra för att njuta av den perfekta sommaren? Skall man planera de kommande tre månaderna minutiöst eller ta dagen som den kommer? Skall man vara social eller fly ut till någon enslig holme? Skall man hållas hemma eller ta flyget till okänd destination?- Nu då vi är inne i den första så kallade sommarmånaden har vi redan en längre tid kunnat njuta av sommarvärmen. Och visst har vi njutit! Men ju närmare semestertiden vi kommer, destu mer ökar trycket på att igen en gång försöka uppnå den ultimata sommaren. Kanske blir det i år som den slår in, vädret ser ju ut att kunna möjliggöra det i varje fall. Men det finns så många andra saker som skall klaffa.

Man skall hinna vara på stugan, båten skall målas, bryggan fixas. Midsommaren tillsammans med Andersons, sedan till Pettersons och så är det igen dags att vara Lundströms till lags. De kommer alltid första veckan i juli. Däremellan skall jag äntligen ta mitt green card som jag inte hunnit med under de fyra senaste somrarna. Ett par dykresor till Åbolands skärgård kunde sitta fint. Och så borde svärföräldrarna stuga fixas till lite grann. Det blir en resa till Karelen. Där är fint, mycket björkar. Veden skall huggas. Rödmyllan kokas. Måste köpa nya nät, skaffa fiskekort. Kunde vara skönt att stanna kvar i stan’ några dagar också. Det blir ju lite omväxling till allt gräsklippande. Gräsklipparen måste fixas. Ny grill och fiskrök måste vi också ha. När var det Raseborgs sommarteater? Lurens skulle också vara kul. Och så en vecka i Vasa. Där måste taket fixas, det regnade in i fjol. Och så börjar ju fotbolls VM! Några matcher måste jag nog se tillsammans med kompisarna på någon pub i stan’. Borde man ta en sväng till Estland? Kanske med Vespan. Den borde jag fixa på. Jag köpte lite grejer i höstas till den. Nya elkablar och speglar. Ett par dagars arbete bara. Ny bakring också. Och en lite längre tur med båten den här sommaren, det var ju så blåsigt i fjol.

Uh, det börjar bli ganska mycket. Måste kolla almanackan. Skönt att det snart är semester.

, , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.