Lära för livet eller lära av livet?

Moa

Paris mon amour

13 jan , 2017, 09.05 Moa Thors

 

Kommer du ihåg att vi för ett år sedan hade siffran 1 som tema i vår blogg? I år kör vi med ett annat januaritema: tre saker jag ännu vill hinna göra. Nu när jag smakar på ordalydelsen tycker jag att den har en lite fatalistisk klang. Eller kanske bara symptomatisk för tiden vi lever i, där tiden är på kort. Antagligen är det just det det handlar om, för när jag tänker efter vad jag skulle vilja göra handlar det inte om att åka till månen eller ens att hoppa fallskärm (fast det är jag nästan lite sugen på…), utan om mera realistiska grejer som jag i dagens läge egentligen skulle kunna göra OM jag hade tid. Eller kanske mera korrekt: om jag gav mig den tiden.

Fast en del saker kräver i och för sig att också någon annan ger mg den tid jag behöver. Jag skulle till exempel kunna tänka mig att bo ett år i Paris. Men då krävs det förstås inte bara min egen önskan utan också en viss välvilja från min arbetsgivares sida. Och troligtvis lite extra resurser från något håll. Visst kunde jag tänka mig att jobba lite, men inte på heltid. Det är ju det som är grejen med det hela, att hinna njuta av allt det som Paris har att erbjuda av kultur och atmosfär – maten inte att förglömma!

Jag blir riktigt upprymd när jag tänker på det. Visst har tanken föresvävat mig också tidigare men inte aktivt på väldigt länge. Det var först nu när jag började rannsaka mig själv i jakten på stoff till bloggtemat, som tanken dök upp på nytt. Senast var för ganska exakt tjugo år sedan. Då föll det slutliga valet av olika orsaker på Nice, vilket visade sig vara ett mycket lyckat val. Men redan då planerade vi att följande alterneringsledighet kunde vara Paris.

Mycket har hunnit hända sedan dess men omöjligt är det knappast heller i dag. Frågan är väl snarare hur högt jag prioriterar det. För om jag faktiskt beslutar mig för att jag vill tillbringa ett år i Paris, hittar jag nog på något sätt att förverkliga det. Men jag ska kanske ändå sova lite på saken… Kanske.

Moa

 

 

 

 

 

 

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.