Lära för livet eller lära av livet?

Kati

Att plocka citroner

4 jan , 2017, 08.51 katisandelin

 

Solen värmer mig medan jag promenerar på den lätt sandiga marken med sina grästuvor lite här och där. Känner en försiktig vind i håret, ska den blåsa bara lite eller blåsa lite mera? Hunden skuttar glädjefullt några meter framför mig och jag blir glad av dens glädje. Jag tror faktiskt vi smittar vår glädje på varandra! Just nu finns det ingen bättre plats att vara på – citronträden är underbart vackra. Grenarna böjer sig under alla frukter och i sinnet planerar jag pajer, kakor, ja allt vad jag kan hitta på av dessa ljuvliga frukter.

Jag tror starkt på att vi formar vår egen vardag, att vi kan uppfylla våra drömmar, att vi kan leva och må så som vi önskar. Det härliga med drömmar är att det ofta finns många av dem och de varierar från år till år. Vilken frihet vi har att kunna välja och vraka mellan dem och välja den drömmen som just då passar bäst in i vår livssituation, som är den eller det vi vill göra.

Vissa drömmar håller man gärna på drömstadiet och plockar fram dem när man behöver tänka på dem, när de kanske ger tröst eller förhoppning. Andra drömmar tänker man uppfylla och så gör man upp en plan för hur det ska bli möjligt. Att plocka citroner i solen är någonting jag vill göra!

Min korg börjar bli  full av de solvarma citronerna och jag bestämmer mig för att börja promenera hem och kallar på hunden.  Nu vet jag – lemon curd är det första jag ska göra!

Kati

Läs också

Kommenteringen är stängd.