Lära för livet eller lära av livet?

Kati

Finland – gör en Saara!

12 Dec , 2016, 08.41 katisandelin

 

Det är dags nu Finland – ta dig i kragen och sprid lite glädje. För har du tänkt på det att man lätt blir precis sådan som man beter sig? Det finns ju de där människorna som klagar på något mest hela tiden och oftast på sådant som de ändå inte kan rå på. Vädret till exempel eller bilen framför i bilkön.   Med deras  klagan sprider sig en negativ sfär runt dem och det blir lite tungt att andas och den glädje man själv burit på naggas en smula i kanten.

Saara Aalto – vilken jordnära, glädjefylld och tacksam människa! Snälla Finland gör en Saara! Har du Finland tänkt på att ju mer du berättar dåliga nyheter, desto mindre vill dina invånare göra någonting för dig? Har du tänkt på att om det bara är negativa nyheter i nyhetssändningen så påverkar det dina lyssnare?

Nej, det är inte naivt att tycka att det borde spridas glädje. Det är inte så att man inte förstår vardagen bara för att man är glad – men det hjälper att existera om man gör det med lite mera glädje än en normal nyhetssändning.

Tills du Finland gör en Saara och sprider lite mer glädje till dina invånare så tänker jag leva i min värld där vardagen är rolig, givande och spännande. Det är ju ändå sist och slutligen så att vi gör vår egen vardag så tänk Finland lite efter hur du presenterar din vardag för oss.  Min vardag är ändå rätt stor, som Västanfjärd på Kimitoön ungefär. Det är inget skämt, ingen naiv vardag, men det är faktiskt så att där är vardagen positiv.  Du kan ta det Finland som marknadsföring om du vill, skicka någon och se att bara genom att hälsa (i Västanfjärd hälsar vi alltid på alla) så sprids det glädje.

Glädje, detta underskattade ord. Sprid  lite glädje i nyhetssändningarna Finland, det finns alltid någonting positivt att säga bara man vill. Gör en Saara!

Kati

Läs också

Kommenteringen är stängd.