Lära för livet eller lära av livet?

Siv

4 saker du kan göra för att förändra världen

11 Nov , 2016, 08.18 Siv Ekström

 

”Om en man kan förstöra allt, varför skulle inte en flicka kunna ändra på det?”

Malala Yousafzai är en obotlig optimist – och just nu kan vi nog behöva många sådana i vår värld. Hon vill förändra världen genom att se till att flickor i alla länder ska få gå i skolan och utbilda sig. I Malalafondens blogg kan vi läsa om fyra saker var och en kan göra för att bidra till en bättre utveckling. Det handlar förstås om flickors rätt till utbildning – en sak som i sig skapar förändring. Men råden passar in också för andra saker som vi vill åstadkomma. Tänd ett ljus i november och fundera på hur du kan bidra till en bättre värld.

1. Lär dig fakta

Alltid när du kämpar för en sak finns det folk som inte håller med. Gör en djupdykning i fakta och lär dig allt du kan om det här. Ju mera du vet desto bättre chanser har du att skapa förändring. Det är viktigt att flickor får utbildning.

2. Stöd de initiativ du bryr dig om

Även om vi känner att våra rättigheter hotas finns det många organisationer som jobbar hårt med att försvara dem. Malalafonden menar att utbildning av flickor är nyckeln till jämlikhet mellan könen.

3. Starta en insamling

Alla kan bidra. Hitta på fiffiga sätt att samla in pengar. Var kreativ och använd dina unika talanger för att hjälpa till att få flickor utbildade.

4. Fortsätt att göra din röst hörd

Det spelar ingen roll vem du är eller var du befinner dig, kom ihåg att din röst påverkar. Skriv på sociala medier, skriv blogg! När du höjer din röst ger du andra möjlighet att göra detsamma. Om vi höjer våra röster tillsammans kan man inte strunta i oss.

Ett barn, en lärare, en bok, en penna kan förändra världen. Malalafonden

”Ett barn, en lärare, en bok, en penna kan förändra världen.” Malalafonden

 

Siv Ekström

, , , , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.