Lära för livet eller lära av livet?

Sigge

Vi är nummer ett i världen

11 maj , 2016, 17.37 sigge

 

Så har då det nya året kommit i gång med buller och bång efter ett långt och härligt jullov. Vintern lät vänta på sig och plågade oss med mörker och regn i en oändligt lång höst. Nu när vintern då kom till sist håller den oss nu i sitt iskalla grepp. Med snön blev det litet ljusare men det är inte konstigt att man redan nu hoppas på varmare väder och upptinade tår.

Där satt den!

Där satt den!

För egen del bjöd jullovet på en hel del ishockey. En otroligt bra turnering i sin helhet med fantastiskt spännande matcher. Superbt nöje för alla de över 250 000 personer som såg matcherna! Jag är fortfarande helt tagen av vårt U20 landslag och den arbetsmoral, vilja och ”fananamma” kämpa tag som de bjöd på genom hela turneringen. Visst var final matchen en thriller utan sitt like, men det som imponerade mest på mig var lagets arbetsmoral. I så gott som varje match låg man under vilket grabbarna lyckades vända till vinst. Turneringens tre bästa poängplockare från samma kedja och alla från Finland. Det är inte precis vardagsmat i finsk idrott, den mest värdefulla spelaren i turneringen om från Finland. Helt klart, vi är nummer ett!

Det har blivit en hel del baklänges mål för Finland under de senaste åren. Hoppas vi alla hade tid att bänka sig framför TV’n eller ännu bättre delta på plats och se vad arbetsmoral är och hur man vänder en negativ trend. Jag tror att vårt U20 landslag i ishockey har en massa att lära oss alla om hur viktigt det är att komma ihåg att matchen inte är över förrän den är över.

Nyåret kommer ju traditionsenligt också med en massa nya löften. Alla avger dem mer eller mindre. Somliga mer explicita, somliga medger dem inte, somliga gör det på skoj men jag tror att vi alla ger våra nyårslöften till nån grad, åtminstone ett tror jag.

Personligen är jag ingen bodybuilder precis men jag finner ett visst masochistiskt nöje i att plåga min kropp och grymta och stöna bland vikterna på ett gym här i stan. Det har varit alldeles full smockat med nya ansiktet på gymmet nu i januari. Jag kan inte låta bli att undra hur många är där på grund av ett nyårslöfte de har gett till sig själva? Hur många är kvar om ännu 2-3 månader?

Vilka nyårslöften gav du? Hur håller du fast vid dina löften?

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.