Lära för livet eller lära av livet?

Pamela

Julfestträsket

18 Dec , 2015, 11.59 pamelagranskog

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi vadar i julfestträsket. Luciorna avlöser varandra, tomtar har vi på loftet redan efter den fjärde julfesten och Jesusbarnet föds om och om igen.  Däremellan hittas borttappade lackskor under sängen, tackgåvor slås in och Luciadräkten får sin dagliga omgång med strykjärnet. Och så blir systersonen student och den egna sonen fyller år.

Efter en vecka med 1 studentfest, 2 födelsedagskalas, 4 julfester, 1 glöggtillställning och 1 pepparkakshusbygge med släkten har vi ändå missat två julfester på grund av dubbelbokningar. Men vi kan alltid trösta oss med att två återstår följande vecka.

Nu undrar jag om vi kunde:

  1. Flytta alla julfester till november? Den månaden behöver fler fester!
  2. Endast låta Maria föda i december? Vi andra trycker ut i november eller kniper ihop till januari.
  3. Ägna december åt att äta pepparkakor och vara snälla? Förbereda julen i kretsen av de närmaste helt enkelt.

Låter det inte ok så här?

Läs också

Kommenteringen är stängd.