Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Jag är struts

13 Nov , 2015, 10.33 Martin Näse

 

Jag är finländare, jag är struts. Jag förmodas med stolthet gömma huvudet i sanden när faran hotar.

Jag avser den stora gropen i sydvästra hörnet i vårt land där vi ska gräva ner dödligt strålande kärnavfall och hoppas att allt går bra i hundratusentals år.

Ministerstrutsen Olli Rehn, en av ledarna för vår flock, menar att vi ska vara stolta över vår egenhet att gömma huvudet i sanden när faran hotar. ”Finland är en föregångare då det gäller kärnsäkerhetsteknologi. Det här ger oss handelsmöjligheter”. Så här säger ministerstrutsen och de andra ärkestrutsarna. Det här ska vi vara stolta över.

Det är egentligen en fabel, det här att strutsen gömmer huvudet i sanden när fara hotar. Och jag hoppas innerligt att den inte skulle stämma på oss i verkligheten. Men just nu känner jag mig som en struts i fabeln. Farligt töntig.

,

Läs också

En kommentar

  1. Sprattis skriver:

    du är nte ensam med den känslan….

Kommenteringen är stängd.