Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Jag är Martha

13 Nov , 2015, 10.34 Martin Näse

 

Hur många karar finns väl där, vad har jag gjort?

Jag har inte riktigt kommit över det ännu. Jag fyllde i en blankett och blev medlem i Marthaförbundet. Identitetskris. Kanske den planar ut?

Vi satt där, ca 30 pers med olika uppgifter i samma utbildningsorganisation. Lyssnade till två duktiga inspiratörer från en gammal men modern organisation. Vi fick det som var beställt: en lättfattlig och vardagsrelaterad förmiddag kring ”hållbar livsstil”. Tankeväckare kring attityder och konsumtionsvanor. Om enkla men viktiga val i en komplicerad värld.

”Hållbar livsstil genom medvetna val. Mat, miljö, ekonomi, relationer, må bra, gör själv. Kunskap, rådgivning”. Det började 1899. Nu finns man på Instagram, Facebook, Youtube, Soundcloud, Twitter, Pinterest. Gör fina kampanjer ute i landet. Not bad.

Ett litet väckelsemöte för mig. Inte så att tankarna eller mentaliteten skulle varit så omvälvande. Men så roligt var det att ta del av engagerad, fokuserad och sakkunnig framställning i angeläget ärende, att det fick mig att ta ett steg.

Jag är Martha.

,

Läs också

2 kommentarer

  1. Björn Wallén skriver:

    Det finns ju sedan 10 år tillbaka aktiv manliga marthor i Grankulla. De har ett roligt namn: Martyrer.

Kommenteringen är stängd.