Lära för livet eller lära av livet?

Catharina

November är här!

3 Nov , 2015, 12.41 Catharina von Schoultz

 

Jag har en ny favoritmånad – november.

Vilken kravlös tid. Inga blommor i trädgården som behöver ansas och vattnas, inga bär och frukter som behöver plockas, inget starkt ljus som lyser på smutsiga fönster och dammiga golv. I stället en natur som gått till ro, som ger sig tid att dra andan. En lugn färgskala i brunt, mörkgrönt och grått. Inomhus tända ljus och ett milt allting förlåtande sken. Kanske en gryta som får mogna i egen takt på spisen. Tid att krypa upp i soffan med en stickning eller en god bok. Tid att tänka efter. Hinna ikapp sig själv.

Under all denna ro finns vetskapen om att det inte är fråga om något definitivt slut på det fartfyllda och roliga, på livet. Det är bara en välbehövlig paus, för om några månader är det nya, det färggranna och explosiva igen på väg.

Naturen är klok. Naturen vet att inget och ingen fungerar utan pauser och andrum. Det behövs lugn för att kunna samla krafter. Lugnet ger den energi som behövs för att sedan kunna sätta fart igen, för att utveckla glädje och nyfikenhet inför det som komma skall.

Lyssna på din inre röst. Naturens klokskap finns också i oss människor om vi bara ger oss tid och ro att låta dess röst tala.

Njut av din november!

Catharina von Schoultz

, ,

Läs också

2 kommentarer

  1. Gerd Lindfors-Windsor skriver:

    Fina höstfunderingar

  2. Lotta lagerman skriver:

    Åh så skönt du lyfter november till dess rätta värde-en återhämtningsmånad!

Kommenteringen är stängd.