Lära för livet eller lära av livet?

Moa

Jag har gjort bort mig

29 okt , 2015, 08.50 Moa Thors

 

Jag har gjort bort mig. Igen. Inte av illvilja utan av misstag. Jag hade lite för många bollar i luften samtidigt och en av dem missade jag att fånga upp. Det grämer mig för det fick konsekvenser också för andra.

Nu har det rett upp sig, tror jag i alla fall, men ändå sitter den där känslan av otillräcklighet kvar i mellangärdet. Den fortplantar sig så att jag bara kan se de negativa nyheterna i dagens tidning, vilket får det att strama till ännu mera. Men så här kan det inte fortsätta! Jag kan inte gräva ner mig i eländet. ALLTSÅ, fram med positiva iakttagelser som kan vända mina dystra tankar!

Jag börjar med tidningen – vad finns det för trevliga nyheter?
Jag hittar hela sex rubriker som låter riktigt positiva. Sex av ett femtiotal, vackert så. Den som lyfter mitt sinne mest är ”Konsten kan råda bot på obalansen i världen”. Visserligen visar det sig vara en annons, men tanken om konstens kraft är uppbyggande. Jag känner hur det blir lite lättare att andas och jag märker att solen håller på att gå upp. Jag ser de fina höstfärgerna i trädgården och jag känner doften av mitt nybryggda kaffe. Kanske det trots allt blir en riktigt fin dag!

Moa

Läs också

Kommenteringen är stängd.