Lära för livet eller lära av livet?

Sabine

Slipsar och konfirmationer

8 jun , 2015, 15.38 sabineforsblom

 

I går var jag på konfirmationskalas. En liten släkting är inte så liten mer. I mörk kostym, snygg slips och välfriserat hår tar han emot mej och ger mej en välkomstkram. Han är så lång, säkert över en och åttio, så vuxen, tar sina gäster i hand och hälsar välkommen. Var det inte igår som han storögt berättade om sin väntan på julgubben? Var det inte igår som han fick sin lillasyster som nu går omkring i vit spetsklänning och lockar i håret och för sig som en liten dam? Var det inte i går?

 

download

 

Jag har alltid velat få tiden att stanna. Bromsa upp allting för att hinna ta in allt, njuta av allt. Våren kommer så snabbt, övergår i sommar så snabbt. Jag känner att jag inte på flera år har hunnit njuta av blåsippor, vitsippor och äppelblom. Tiden rusar förbi som ett snälltåg och jag känner att jag står på perrongen och inte hinner med. Idag tog hagelstormen de sista äppelblommorna, plötsligt och oväntat var de borta.

När jag ska gå från konfirmationskalaset ser jag konfirmanden i sin svarta kostym. Han hoppar på trampolinen med småflickorna. Slipsen flyger. Han stannar och stoppar snyggt in den i kavajen igen. Sen hoppar han på nytt.

Än finns det tid att hinna ta in allt. Än hinner jag hoppa på snälltåget längst bak, som en fripassagerare.

 

Sabine Forsblom

,

Läs också

Kommenteringen är stängd.