Lära för livet eller lära av livet?

Kati

Om att anlägga en rabatt

8 apr , 2015, 08.33 katisandelin

 

Finns det något bättre än att tänka på blommor och planera den kommande rabatten? Inte för mig, inte just nu. Tanken fyller nästan hela min lediga ”hjärntid”, och tänker jag inte på det så tänker jag på höstens kommande kurser för vuxeninstitutet och planerar dem.

 
Dit rabatten skall komma finns nu en stenhög, en planerad stenhög, men eftersom jag hör till dem som tycker om att påta i jorden så skall stenhögen nu få ge vika för diverse blommor i diverse färger. Stenarna är så pass stora och många att jag inte ensam kan flytta på dem, men tur nog bor grävmaskinskillen bara ett stenkast ifrån.

den_varma_kombinationen
De går lite hand i hand – min lediga ”hjärntid” och arbetets ”hjärntid”. På arbetet planerar jag också, inte rabatter dock –  vare sig med blommor eller pengar,  men höstens kursutbud på vuxeninstitutet.  Det är mycket som skall planeras, bitar som skall passa ihop, tidtabeller att fixa. Men sedan då allt är färdigt, då den tiden kommer då man kan njuta av det man åstadkommit och den, ibland mycket hjärntidskrävande tiden, är förbi – ja då känns det extra givande!

 
Jag har alltid tyckt om att pussla eller att spela Alfapet och det här är väl lite likadant: att få bitarna att passa ihop så att slutresultatet blir en bra helhet.

Buskar, perenner, sommarblommor. Lila, blå, rosa, röda, oranga, gula. Långkurser, kortkurser, endagskurser. Visst är våren en härlig tid!

Kati

Läs också

Kommenteringen är stängd.