Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Det finns ingen gratis lunch

16 mar , 2015, 14.19 sprattis

 

image

I min ungdom blev jag en gång erbjuden golfaktier som betalning för ett jobb jag gjorde ( reklamfilm för ett nygrundat golfbolag ) och aktien var värd mycket mera än den summa jag ville fakturera för mina tjänster.
Men eftersom jag aldrig riktigt fastnat för det där med att slå på en liten boll för att få den ned i ett hål – och sedan omedelbart plocka upp den igen, så avböjde jag vänligen och tog i stället betalt i reda pengar.
Dem förbrukade jag sedan till det dagliga levernet, så de var fort ett minne blott.

Hade jag däremot tagit emot aktien skulle minnet ha levat kvar än i dag och jag skulle vara tvungen att årligen betala en rätt saftig avgift,vare sig jag skulle spela golf eller inte.

För några år sedan blev jag erbjuden två par ” gratis” strumpor och sedan möjligheten till att billigt få hemskickat ytterligare två par ”högkvalitativa” strumpor var tredje månad. Och så klart kunde jag säga upp det hela om jag inte var nöjd med affären.

Den gången jag sprang rätt på pumpen. Jo, jag fick mina strumpor hemsända, men de var inte av så värst god kvalitet och jag hittade bättre erbjudanden i vår närbutik. Fast när jag skulle säga upp avtalet, fanns det bara ett telefonnummer ( som aldrig svarade) angivet plus en postboxadress i Holland. Jag ringde och ringde utan resultat samt sände sockor & fakturor i retur till adressen i Holland, men fanskapet bara fortsatte och nya påminnelsefakturor strömmade in. Det tog mig, utan att överdriva, säkert åtminstone ett halvt år att bli av med abonnemanget, men lyckades i alla fall till slut.

Och när jag ville säga upp en prenumeration på en finländsk tidskrift skulle det göras via deras hemsidor på nätet. Men det var som förgjort, att hitta fram till den funktionen. Allt var gömt och inlindat i olika floskelfraser, så jag fick skriva flera brev och e-mail till förläggaren i fråga för att få bekräftat, att jag verkligen lyckats säga upp prenumerationen.

Varje vecka ringer telefonen och någon prutthurtig försäljare erbjuder mig ”tidernas chans”’. Jag skall få en resväska, japansk kökskniv, klocka, södernresa m.m. alldeles eller nästan gratis bara jag nappar på deras erbjudande….

Men de berättar aldrig hur näst intill omöjligt det är, att sedan bli av med den fortlöpande beställningen som det alltid tycks gå över till.

Men jag har lärt mig min läxa!

tror jag….

Sprattis

Läs också

Kommenteringen är stängd.