Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Gott nytt skräpår!

5 jan , 2015, 12.14 Martin Näse

 

rosk

Mitt barndomshem i Kokkola skulle tömmas. Där fanns hundratusen grejor, prylar och mojänger, i lådor och i husets alla finurliga förvaringsutrymmen. Den som spar han har, det har alltid utmärkt min far. Han slänger inte bort en skruv, inget annat heller. Men allt det där blir grejor som inte kan flyttas till andra hem för att sparas. Så vart för man skräpet, som det nu har blivit? Jo: till Röda Korsets lopptorg – men framför allt till Ekorosk!

Och nu vill jag hylla grabbarna på Ekorosk i Kokkola. Bättre grabbar, ställe och service finns inte!

Väl tilltagna öppethållningstider, det är öppet nästan alltid känns det som. Systemet är bra, man kör igenom med sina lass utan att det blir någon värre köbildning. Och när jag stannar, då bara dyker de upp, grabbarna på Ekorosk. Hjälpande händer plockar snabbt tillsammans med mig grejor åt det ena och det andra hållet. Människor som tycks älska friluftsliv i alla förhållanden och gillar att samtala om vad som helst. Goda råd för framtiden smygs in så där lämpligt. I ett huj är lasset tömt, allt har hittat sin rätta destination och mitt sinne känns dubbelt lättare än när jag kom.

Vill du ha en kick, en dos av ordning och reda och sund livsglädje? Packa ett lass med skräp och hälsa på grabbarna på Ekorosk i Kokkola! Det är alltid öppet. Alla talar dessutom svenska!

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.