Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

1000 % party!

19 Dec , 2014, 09.28 Martin Näse

 

party

Sveriges riksdags vicetalman, sverigedemokraten Björn Söder, menar att ingen kan vara mera än 100 %. Enligt hans världs- och människosyn kan ingen i Sverige vara 100 % svensk och dessutom t.ex. jude, kurd eller ens same.

Skrattretande. Inskränkt. Sorgligt. Skrämmande. Fel, kardinalfel!

Vi bjöd till en öppen, mångkulturell middag, med flera samarbetsparter av olika slag. Det kom hundratals människor i alla åldrar, representerande hela världen. Nya och gamla finländare. Kristna och muslimer, hinduer och buddister, säkert ateister och nudister också, who cares. Det serverades sydamerikansk mat och franska viner. Det spelades och sjöngs, trummades och dansades, lektes och diskuterades.

Jag fick umgås med en mexikansk kompositör, en afgansk mormor, en nigeriansk trummare, en indisk ekonom och en pakistansk studerande. Med många andra också, tom. jakobstadsbor. Alla gick villigt över sina gränser. Den finska kostymnissen som exekverade sina salsasteg var lika fin att se som den hijabklädda afganskan som gjorde det samma.

Alla växte vi inombords med många procent!

,

Läs också

Kommenteringen är stängd.