Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Om att starta en ny blogg

15 Dec , 2014, 08.54 bjornw

 

Under hösten har en bekant till mig och jag kommit på den halvgalna idén att starta en ny blogg. Idén är halvgalen därför att man måste nog vara en evig tidsoptimist för att hinna med ytterligare ett skrivuppdrag bland alla myriader av jobb som hela tiden väntar på att bli gjorda.

Vår idé är enkel och i grunden folkbildande: att presentera författare som skriver aforismer på svenska – finlandssvenska, rikssvenska – eller svenska översättningar från andra språk. En liten utvikning till övriga Norden har vi också tänkt oss.

Sagt och gjort – utan större buller och bång startade vi bloggen. Och resultatet kan läsas på adressen www.svaforismer.blogspot.fi :

Svaforismer

Trots att det i starten kändes som ett extra uppdrag har inledningen känts lovande – det verkar finnas en nisch att skriva om och presentera aforistiker på svenska i Finland, och detta helt utan bidrag av de ”finlandssvenska fonderna”. Det roliga är att man själv lär sig något på kuppen. Hade inte tidigare läst Magnus von Platen, och hans underfundiga och träffande ordstäv i stil med: Det är med åsikter som med ägodelar: det är ofta svårare att skiljas från det man har ärvt än det man själv har skaffat sig.

Vad tycker du om den nystartade bloggen? Har du tips på författare vi borde skriva om? Kommentera eller ta kontakt med mig per epost: bjorn.wallen(at)larkkulla.net

Björn Wallén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs också

En kommentar

  1. Carita Fogde skriver:

    Tycker att bloggen är en bra idé. Bäst gillade jag Södergrans aforismer. Verkliga pärlor. Förstår att det blir ont om tid att skriva , men tyvärr, kan det även bli ont om tid att läsa.
    Hälsn. Carita

Kommenteringen är stängd.