Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

På singer-songwriterkurs

26 Nov , 2014, 13.02 bjornw

 

Frida A et coEn mörk och regnig novemberhelg hölls en kurs för låtskrivare på Lärkkulla. Dragplåstret var Finlands egen Melissa Horn, the One and Only Frida Andersson. Jag beslöt att delta tillsammans med en fin grupp musikutövande ungdomar, och alla väntade med spänning på vad som skulle ske..

Det blev verkstad och knytkalas för hela slanten. Under introduktionspasset då Frida bland annat berättade hur hon kom i kontakt med Bo Kaspers orkester (på en krog fyra år innan turnén), var budskapet: Nätverka! Skapa kontakter till branschfolk och andra musiker, då kommer du framåt.

Knytkalaset bestod av en uppgift att snickra en text och en melodi utgående från en mängd föremål på golvet – kul och utmanande. Sedan körde vi varvet runt, och det var härligt att höra så många olika stilar och personliga musikaliska uttryck.

Frida A et co

Lärdomar av låtskrivarkursen? Kasta dig ut i det kreativa fältet. Släpp din stela yrkesroll, och dela det som är en del av dig själv. Musiken, artisteriet i ord och ton, förenar över ålders- genre- och smakgränser. Tack Frida & alla härliga ungdomar!

Björn Wallén

Läs också

Kommenteringen är stängd.