Lära för livet eller lära av livet?

Björn

Ut ur bubblan

20 aug , 2014, 08.28 bjornw

 

Bubblor skapas i livets dokusåpa. Man brukar säga att en människa lever i en bubbla när hen på olika sätt att avskärmad eller inåtvänd i förhållande till livet som pulserar utanför bubblan.

När jag var ung och kär i min blivande fru – nu är jag inte längre ung – skrev jag i en kärleksdikt något i stil med ”tiden spinner sin kokong / kring vår kärlek”. Kan kärlek bli en bubbla? Naturligtvis, redan ett snabbt ögonkast på skilsmässostatistiken visar det. Men kärleken i sig kan inte dröja alltför länge innanför kokongens eller bubblans väggar, den spränger väggarna eftersom den lever av att ge och ta, överskrida gränser.

Att skriva sker ofta i en skapande bubbla, som med nödvändighet kräver koncentration och avgränsningar mitt i konstens stora univers. Men texten blir inte levande förrän den nått ut ur skrivarkammaren, innan den nått läsarens hjärta. Skrivandet påminner litet om en kärleksrelation.

Ovanstående tankar föddes efter ett inspirationsmöte kring bloggande på Lärkkulla nyligen, under ledning av den kunniga inspiratören Johanni Larjanko. Resultatet kan avläsas på Lärkkullas sprillans nya webbsidor som lanseras nästa vecka.

Också bloggar kan bli bubblor som rastlöst flyger i bloggosfären. För bloggaren gäller det att hitta sprickor i dokusåpan, att skriva så att ett hjärta når ett annat.

Björn Wallén, bloggoman

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.