Lära för livet eller lära av livet?

Kati

Bingo

25 jun , 2014, 08.37 katisandelin

 

Jag vill gärna räkna mig till en människa som inte är gammalmodig, men som värnar om traditioner. En människa som är nytänkande men som tar vara på gamla visdomar. Ja, även som en människa som inte har alltför många förutfattade åsikter om saker och ting. Måste dock medge att det finns något som jag har haft en förutfattad åsikt om i nästan hela mitt liv och det är bingo. Bingo är ju spelet som bara de gamla tanterna spelar,  ett spel utan att veta desto mer om det verkar rätt töntigt och har en hög pensionärsfaktor.

När jag var liten flicka fanns det en bingosal på gatan där jag bodde. Som ett nyfiket barn jag var så tittade jag lugnt och länge in genom fönstret för att försöka skapa någon bild av det hela. Salen var smockfull av gamla tanter, någon pratade i mikrofon och rabblade upp siffror efter siffror. Plötsligt ropade någon högt “bingo” och om jag minns rätt så såg jag någon lycklig få ett kaffepaket.

Det här var alltså mina minnen och åsikter om spelet tills jag i går kväll åkte i väg till ungdomsgården i Västanfjärd för att spela det. Måste medge att jag var riktigt upprymd och nyfiken, särskilt då jag på dagen fick meddelandet där det stod: “ Tips inför kvällen:

  1. Ta på dig snabba skor, tanterna du ska konkurrera ut på väg till bingobordet är inte att leka med.
  2. Ta ingen väska med för eventuella vinster, man tenderar alltid att vinna mest när man har glömt väskan hemma.”

Sagt och gjort. Jag klädde på mig mina snabbaste skor, de man inte halkar i, och tog bara med mig en liten handväska. Hem kom jag med choklad, kex, chips och ett rispaket.

Jag vann inte så väldigt mycket i jämförelse med många andra, men jag vann ändå och att spela bingo var otroligt roligt! Snabbt fick jag också rasera min förutfattade attityd om att det bara är gamla tanter som spelar bingo – åtminstone var det inte så i går kväll. Den yngsta var sju år och den äldsta 87 år och salen var nästan full, vi var säkert över hundra personer på plats.

Bingokvällarna i ungdomsföreningens hus är en sommartradition i Västanfjärd, under sju veckor  samlas unga som gamla, sommarboare som åretruntboare för att spela. Jag skall definitivt gå dit igen! Det är alltid bra att rasera gamla attityder och fördomar, att uppleva någonting nytt och att lära sig någonting nytt.

Kati Sandelin

Bingo1

Läs också

Kommenteringen är stängd.