Lära för livet eller lära av livet?

Rose

Åbäkande kvinnfolk i pastell

9 maj , 2014, 09.14 Johanni

 

 Undrar om det bara är jag som vid teverutan nästan får utslag av vissa reklaminslag med kvinnor som kråmar sig framför kameran, uppvisande diverse plagg (ja det är faktiskt plagg fast de kan vara små) åt oss konsumenter. Det är ju för sjutton helt abnormt onormalt att vrida på sig som en mask, slicka sig om munnen och ge ögonkast som om man i sina pastellfärgade, moderiktiga sommarbyxor är redo att sluka första bästakarl. Inte en enda kvinna i den riktiga världen skulle uppfattas som normal eller ens frisk om hon uppträdde på det viset. Ingen annan heller för den delen. Det ser helt enkelt inte ”riktigt klokt ut”!

Jag fattar förvisso syftet men vad är det för fel med att bara låta modellerna bete sig som vanligt folk och inte som korkade slampor?

Säljer byxorna sämre då, kanske? Inte vet jag men på mig har den här typen av reklam samma effekt som ett köpstopp.

Jag njuter sällan av tevereklam. Den har nu bara blivit ett onödigt ont, något man måste utstå. Mycket pengar är i rullning och så skapas det massor som bara är löjeväckande, irriterande, på gränsen till förudmjukande.

Det finns definitivt bra, välgjord reklam också, sådan som man gärna kallar konst. Den behöver inte de där vickande rumporna och trånande blickarna.

Som så ofta är det billiga billigt och konsten bildning.

P.S. Avstår från att illustrera  mitt blogginlägg..

Rose

Läs också

Kommenteringen är stängd.