Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

I kreativitetens månad maj

5 maj , 2014, 06.38 Moa Thors

 

När jag var lärare fick jag ofta frågan vad jag gör i maj, då terminen redan tagit slut. Som biträdande rektor slipper jag den frågan. De flesta utgår ifrån att byråkrater har normalare semester än lärare. Ändå ligger lärarna definitivt inte på latsidan den här tiden på året! Det är nu nästa läsår skapas och lärarnas hjärnor sprakar av kreativitet.

Själv sitter jag med i vår föreläsningsgrupp, där vi planerar vilka föreläsningar vi ska erbjuda under läsåret. Tisdag och torsdag är de kvällar som gäller. Vi blir helt euforiska när utbudet börjar ta form – presentation av aktuell forskning, författarsamtal, afasi, historiska händelser kopplade till dagens värld, regnbågskonst, hormoner, superfood… Jag skulle vilja gå och lyssna på allt! I praktiken brukar det ändå bli tajt att hinna med. Men jag har några absoluta favoriter som jag inte tänker missa: Berndt Arell, Christel Lamberg-Allardt, Henrik Meinander, Mark Levengood…

Kanske vi ses på Arbis i höst?

Moa Thors

, , , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.