Lära för livet eller lära av livet?

Kati

När allting börjar

30 apr , 2014, 05.50 katisandelin

 

Man vet att sommaren är på kommande då vägarna fylls av bilar som drar båtar bakom sig, då det kommer människor in i bybutiken som man inte känner igen och då det biladas kö till kassan i samma bybutik.

Med sommargästerna blir det lite mer liv i knutarna. Det är som en fräsch fläkt efter vinterns sakta gång och med alla rubriker om världsläget och turbulenserna så är det faktiskt rätt skönt att fly den verkligheten till en betydligt mindre verklighet där sommargästerna utgör det stora inslaget.

Likväl kan man känna en viss irritation över att kön till kassan är så lång, ja – det är ju säkert sex människor före mig i kön, över att tystnaden inte längre är så tyst och över att sommargästerna kör så långsamt på vägarna. Man vet att man har en sommargäst i bilen framför då den bromsar in i kurvorna – byborna bromsar inte i kurvorna.

Nej, bort med sådan irritation! För visst är försommaren den bästa tiden? Då allt precis börjar. Blommorna börjar, fågelungarna börjar, värmen börjar och sommarlivet börjar.

IMG_0243

Läs också

Kommenteringen är stängd.