Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Paris smarrigaste Tarte Tatin

25 apr , 2014, 05.21 Moa Thors

 

Tarte Tatin

Så här såg den ut, Paris smarrigaste Tarte Tatin, som jag drömde om i senaste blogginlägg. Håll med om att den ser läcker ut! Fastän jag är både bakande och matlagande till min natur, är det ganska sällan det serveras Tarte Tatin hos oss. Antagligen för att jag då vet exakt hur mycket smör och socker jag stoppar i mig. När jag äter den i Paris går det så lätt att förbise denna lilla detalj…

Men visst har jag bakat också Tarte Tatin, ganska många till och med. Det var på ”den gamla goda tiden”, då jag tillsammans med vår lärare i huslig ekonomi höll kurser i fransk matlagning. Då måste jag alltid pröva mig igenom de recept som vi skulle tillreda. Och var det första receptet inte tillfredsställande, måste jag ju pröva något annat. Min man längtar ofta tillbaka till den här tiden.

Om du vill pröva den Tarte Tatin vi gjorde på Arbis i början av 2000-talet, titta här.

Moa

, , , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.