Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Vikten av att förstå

17 mar , 2014, 10.56 sprattis

 

Jag har plöjt igenom dagstidningar, följt med rapporteringar på TV och i radio, kollat in en oändlig massa webbsidor av olika nationaliteter och förstår ändå ingenting av det hela!

Av det som försiggår på Krimhalvön alltså!

För någon vecka sedan flydde den formellt lagligt valda presidenten Ukraina och en ny regim trädde till (något som västvärlden applåderade och Ryssland fördömde som olagligt!)
I gårdagens folkomröstning på Krimhalvön var majoriteten för att lämna Ukraina och införlivas med Ryssland ( något som Ryssland applåderar och västvärlden fördömmer som olagligt!)

Den ryska folksjälen, ukrainsk frihetskamp, rädsla för minoritetsförtryck, nationalism, kampen mellan öst och väst, EU, Putins rysslandsbild, korrumption, okunnighet, historia, …..

Alla de här och ett otal andra skäl uppges i olika media till att, som HBL i dag rubricerade det, ” Världen håller andan”!
och efter att ha läst Anna-Lena Laure’ns rapporter i tidningen känner jag mig fortfarande lika kluven och oviss. Jag ömmar automatiskt för Krimtatarernas utsatta position och samtidigt uppfattar jag allvaret i t.ex. de intervjuade ryska kvinnornas farhågor.

Jag förstår som sagt inte det hela, men inser att individen är den stora förloraren – oberoende av etniskt ursprung!

h
Sprattis

Läs också

2 kommentarer

 1. Martin Näse skriver:

  Kan man förstå det som ”DEN RYSKA VÅREN”? Är det hämnden som nu är ljuv, efter all förnedring av det kollapsade Sovjet och allt som kunde förknippas med det?

  Alla har vi väl till mans i västvärlden varit en del av förnedringen, tystare eller ljudligare. Förnedringen som egentligen gällde ett politiskt-ekonomiskt system men som kanske kom att gälla en folksjäl som nu återhämtar sig.

  Inte för att alla ryssar ska dras över en kam. Men nu kan det vara de mest förtörnade, som dessutom råkar ha makten, som rattar spelkonsolen.

 2. Siv Ekström skriver:

  Nej inte är det lätt. Här en analys av situationen i svenska nyhetsmagasinet Fokus: http://www.fokus.se/2014/03/krisen-i-sacken/

  Siv

Kommenteringen är stängd.