Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

”Frånvarons gemenskap”

26 jan , 2014, 19.07 Martin Näse

 

Rubriken är från söndagens DN, där Bengt Ohlsson har en fin artikel om uppkopplingens fördelar och fasor. Artikeln ackompanjeras av 81 bilder av fotografen Hans Malm.

Kan det sägas det bättre än på fotot ovan? Kramen blir en ensidig gest där den uppkopplade inte kan slita sig från sin fjärrkontakt.

”Det är en vanlig vardagsmorgon. På andra sidan gatan ser jag en ung kvinna som skjuter en barnvagn framför sig. Hon ser på sitt barn med huvudet på sned och pratar engagerat, hennes ansikte lyser av kärlek och inlevelse. Jag stannar till och följer henne med blicken. Jag blir varm om hjärtat. Det är en sån udda syn, under en tidpunkt när föräldrar annars småspringer med sina barnvagnar på väg till dagis, med en djup rynka i pannan. Men där går en mamma som så uppenbart tycker om att prata med sitt barn. Som tar sig tid att berätta någonting, och visar med hela kroppen att det är viktigt och att det inte kan vänta.

Några meter senare ser jag den vita sladden gunga till bakom hennes huvud. Och pluppen i hennes öra. Och Iphonen i sin hållare på barnvagnens handtag.”

Hujedamej!

H. Martin

Läs också

Kommenteringen är stängd.