Lära för livet eller lära av livet?

Sabine

Fia får 11,20 om dagen

22 jan , 2014, 09.48 sabineforsblom

 

En tankelek:

Min familj består av sex personer:  min man, fyra barn och jag. Pelle är duktig och får därför 200 000 euro i veckopeng. Fia var med om en olyckshändelse och kan inte hjälpa till så mycket med arbetet i familjen. Hon får 80 euro. Det här tycker jag att är rätt och riktigt.

I veckan skrev Ålandstidningen om vår ”Fia”. Hon är arbetslös efter en skada och får alltså 11, 20 om dagen, 80 i veckan. Och så har vi en Pelle som får minst 10 miljoner i året.

”Fia” har jobbat hela livet, producerat något, bidragit till familjens välbestånd.

Hur jag än tänker så får jag det inte att gå ihop. Jag förstår att jag ingenting förstår och att mina argument och exempel är populistiska. Men nu tycker jag att vi börjar diskutera inkomstskillnader på allvar. Vi vet alla vart det leder i den familj som kallas staten. I dagens tidningar rapporteras det om stigande siffror för de högerextremistiska partierna i Europaparlametet.

Vem vill diskutera detta? Jag vill. Vill du Jutta ? Vill du Jyrki

Sabine Forsblom

Läs också

Kommenteringen är stängd.