Lära för livet eller lära av livet?

Livslärd

Statskrogen – där startar det nya uppsvinget

20 jan , 2014, 14.43 sprattis

 

Jag föreslår att riksdagen och regeringen, med statsminister Jyrki Katainen i spetsen, bekantar sig närmare med HU:s studentkårs planer på att kasta ut studentkörerna från deras anrika övningslokaliteter i Gamla Studenthuset!

Då kunde de i sann nyliberal anda komma på den genialiska ide’n att göra om Riksdagen till Statskrogen (namnförslaget inspireras av statshotellet i Imatra). Jag är helt övertygad om, att den här unika krogen skulle bli en sevärdhet med dragkraft långt utöver det vanliga. Folk från när och fjärran och det internationella jet-setet med Paris Hilton i spetsen, skulle slåss om platserna på krogen! Med alla sina pelare belysta i olika grant lysande färger skulle den tjäna som en klart lysande fyrbåk för vår huvudstad!

Riksdagen kan säkert husera i någon av de nedlagda industrihallarna eller skolorna i huvudstadsområdet. Eller varför inte rent av på distans via datorer, det är ju dagens melodi på många håll.

Tänk vilka hyresinkomster staten skulle håva in och vilka tillströmningar av utländska, penningstinna besökare Statskrogen skulle föra med sig!
Garanterat minst 2000 festprissar om dagen! Där kan guggenheimivrarna slänga sig i väggen med sina modesta uppskattningar på 550 dagliga museibesök.

Tja, nu år det väl bara för mig att ta det lugnt och vänta på att bli uppringd av statsministerns kansli så de kan få mina kontouppgifter. Den här framtidsvisonen är väl helt i klass med Himanens, som visst var värd 700-tusen:-)

Så får jag inte glömma att tacka styrelsen för HU:s studentkår! Det var ju deras beslut om att köra körerna på porten som fick mig att inse det uppenbara.

Har ni förslag till andra statliga lokaliteter som kunde användas mera ändamålsenligt och cashgenererande än nu?

Sprattis

Läs också

2 kommentarer

  1. Moa Thors skriver:

    Mitt hjärta blöder också för körerna och symfoniorkestern. Jag spelade hela 80-talet i Ylioppilaskunnan soittajat med Kullervo drar ut i strid som inspirationskälla på väggen och tyckte faktiskt redan då att det kändes ganska häftigt.

    • Sabine Forsblom skriver:

      Alltså nu var det ju så att Akademiska Damkören Lyran, Akademiska Sångföreningen, Ylioppilaskunnan Laulajat och Ylioppilaskunnan Soittajat som nu blir vräkta var med och finansierade byggandet av huset! Tack, tack! Så förstärker vi igen samhällsandan och koherensen. Jag vill SÅ vara med och jobba för det gemensamma bästa när sådant här sker!

Kommenteringen är stängd.