Kom inte och påstå att vi inte skulle vara i tiden! När jag öppnar veckans trendbrev från noden.se möts jag av rubriken En härligt fri filosofi. Och vilken filosofi är det? Jo, det faktum att man nu tillåter insekter som livsmedel i Finland, konstaterar Kjell Lindström i mejlet. Han konstaterar vidare att det är en trend som verkligen är värd att diskutera.
Så bra att vi har Insekter i matlagningen i vårt kursutbud, skrockar jag förnöjt för mig själv. Fast när kurstexten skrevs i våras måste vi ännu tala om insekterna som köksdekorationer. Jag kommer ihåg att jag vid korrekturläsningen försökte protestera med invändningen att mina tankar går i en helt annan riktning när jag hör ordet köksdekoration. Men min planeringsansvariga lärare i hushåll hade naturligtvis koll på terminologin inom sitt område.
Men tillbaka till den svenska trenddiskussionen. Jag bara måste få citera de fördelar Lindström radar upp:
Låter det inte härligt – medge att du drar på smilbanden! Men vad tycker du egentligen? Äckligt eller ett reellt alternativ på din meny?
undrar Moa
arbis, attityder, hållbar utveckling, insekter i matlagningen, köksdekorationer, Mat